Никола Илијовски е поет, раскажувач и книжевен критичар. Роден е во Битола, 1991 година. Дипломирал и магистрирал на правниот факултет во Битола. Автор е на книгите поезија: „Пламен на вечноста“ (2011), „Далечна илузија“ (2013), „Carpe diem“ (2014) „Врати во времето“ (2015), „Градина од забранети овошки“ (2020) и „Билет за еден смешен свет“ – поезија за…